خواص 7 دمنوش گیاهی
شنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۴، ۰۹:۰۳ ب.ظ
بیشتر گیاهان خاصیت درمانی و حاوی ماده های موثر در خود می باشند و از آنها به عنوان گیاهان دارویی نام می برند . و همچنین اکثر همین گیاهان دارای خواص دارویی موثر بر موجودات زنده بوده و در باغهایی به منظور کاشت ، داشت و برداشت این گیاهان و برای استفاده از ماده موثری که با خود به همراه دارند این گیاهان را می کارند . دمنوش ها و جوشانده های گیاهی هم از گیاهان دارویی درست می شود و به دلیل خاصیت های فراوان برای امراض به صورت گسترده حتی توسط پزشکان توصیه می شود. در این قسمت از سایت سلامت آکاایران مقاله ای درباره خواص 7 دمنوش گیاهی را آماده کرده ایم تا شما هم با خاصیت ها ، طرز تهیه و موارد استفاده این دمنوش ها آشنا شوید.
خواص دمنوش گیاهی,خواص دارویی دمنوش گیاهی,فواید دمنوش گیاهی,خاصیت دمنوش گیاهی,دمنوش گیاهی در طب سنتی,فواید درمانی دمنوش گیاهی,مضرات دمنوش گیاهی,فوائد دمنوش گیاهی,دمنوش گیاهی,طب سنتی,خواص سبزیجات,خواص میوه جات,فواید دمنوش گیاهی در طب سنتی,طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی
خواص دمنوش های گیاهی
دم کرده گل گاوزبان و سنبل الطیب
آرام بخش، خواب آور، ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات، از بین برنده سنگ کلیه، افزاینده ادرار، کاهنده فشارخون.
دو قاشق غذاخوری گل گاوزبان را با یک قاشق سنبل الطیب در قوری چینی ریخته، دو لیوان آب جوش به آن بیفزایید، کمی نبات خرد شده اضافه کرده، بگذارید نیم ساعت دم بکشد تا رنگ آلبالویی بگیرد.
جوشانده به لیمو و زیرفون
تب بر، ضد میگرن و سردرد، ضد آسم و سرماخوردگی، رافع اسهال و تشنج، کاهنده فشارخون، خواب آور.
یک قاشق چای خوری به لیمو را با یک قاشق غذاخوری زیرفون و اندکی نبات مخلوط کرده، با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید. پس از یک ساعت جوشیدن آب، قوری را روی بخار سماور بگذارید تا محتویات آن دم بکشد.
دم کرده زعفران
مفرح، نشاط آور، ادرارآور، افزاینده توان جنسی و رفع سرد مزاجی.
مقداری خیلی کم از آن را در چهار تا پنج لیوان آب جوش درون قوری چینی بریزید و تا زمانی که رنگی کاملاً زرد شود و دم بکشد، صبر کنید.
به یاد داشته باشید مصرف زیاد زعفران خطرناک است.
جوشانده بادرنجبویه
آرام بخش، خواب آور، ضد تشنج و اسپاسم، رافع بوی بد دهان و خون ساز.
یک قاشق چای خوری بادرنجبویه را با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی ریخته، هنگامی که آب جوش آمد، آن را روی بخار سماور گذاشته، دقایقی صبر کنید تا دم بکشد.
دم کرده زنجبیل
خون ساز، افزاینده فشار خون، ضد ضعف عصبی، مفید برای مفاصل، ضد سرفه و تهوع.
دو لیوان آب جوش را روی یک قاشق چای خوری زنجبیل کوبیده شده بریزید و ده تا 15 دقیقه آن را روی بخار سماور بگذارید. برای بهتر کردن طعم چای زنجبیل می توانید مقداری عسل نیز به آن بیفزایید، اما یادتان باشد مصرف زیاد این چای عوض فایده، ضرر خواهد رساند.
جوشانده دارچین
تب بر سریع، مقوی سینه و حنجره، افزاینده فشارخون، رافع دلهره، ضد سرماخوردگی و بوی دهان.
دو لیوان آب را روی چند تکه چوب آسیاب نشده دارچین درون قوری فلزی بریزید. پس از جوشاندن محتویات، آن را دو تا سه ساعت روی سماور بگذارید تا با بخار دم بکشد. زنان باردار از خوردن دارچین و به خصوص جوشانده آن منع شده اند.
دم کرده نعناع
افزاینده هورمون های زنانه، کاهنده هورمون های مردانه، ضد پرمویی، نشاط آور.
مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی ریخته، آب جوش به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بکشد. می توان از مخلوط پنج گرم نعناع خشک و نیم لیتر آب نیز استفاده کرد. زیاده روی و مصرف پشت سر هم آن مضر است.
منبع
۹۴/۰۹/۲۸
https://hinewsha.ir/